Werkwijze 

Newborn Fotoshoot

Een newborn fotoshoot wordt gemaakt tussen de 4e en 14e dag na de geboorte.
In deze periode slapen baby’s nog heel diep, waardoor we ze slapend in verschillende poses kunnen leggen. Ook heeft je pasgeboren baby dan vaak een mooi gaaf huidje. Vlekjes en wondjes van het krabben etc. worden in de nabewerking van de foto's weggewerkt.

 


Wanneer een fotoshoot plannen?

Een Newborn Fotoshoot is mogelijk voor pasgeboren baby's tot max. 2 weken oud. De baby slaapt dan nog veel en kan dan nog in de foetus houding gefotografeerd worden, omdat ze zich dan nog lekker op "krullen". Mocht u interesse hebben in een fotoshoot, dan is het aan te raden om tijdens uw zwangerschap al contact met ons op te nemen. We houden dan de uitgerekende datum aan en zodra de grote dag aangebroken is maken we samen een definiteve afspraak om de fotoshoot te laten plaatsvinden. Tevens bespreken we dan het een en ander ter voorbereiding op de shoot.
Als u na de bevalling contact met ons opneemt plannen we (bij voorkeur) ongeveer 5 dagen later de fotoshoot.

Duur van de fotoshoot

Een Newborn sessie neemt circa 3 a 4 uur in beslag. Het kan zijn dat de newborn fotoshoot langer duurt, We gaan door totdat we de mooiste plaatjes hebben van jullie kleintje, We gaan heel rustig te werk. ik neem de tijd en heb alle geduld..Jullie baby staat centraal, en wij passen ons daar op aan. We zullen er alles aan doen om het voor de baby zo aangenaam mogelijk te maken. De veiligheid van de baby staat voorop. Mocht de baby er echt geen zin in hebben kunnen we besluiten de shoot een aantal dagen later te plannen. Dit natuurlijk geheel kosteloos. Brengt u een bezoek aan onze studio? Trek dan luchtige kleding aan.. Het wordt best warm in onze studio.

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?

Een fotoshoot vind meerendeel plaats in onze studio, Onze studio is van alle gemakken voorzien.
We hebben een speelhoek voor wat oudere kindjes of een box/bedje waar wat oudere baby's  kunnen rusten terwijl we mooie plaatjes schieten van het pasgeboren kindje.

Om het beste resultaat te behalen vragen we om te proberen het flesje uit te stellen tot het moment dat jullie in de studio aankomen.

Met een volle buik valt de baby dan tevreden in slaap, waarna we kunnen beginnen met de shoot.
Er wordt ruim de tijd genomen om de baby in slaap te krijgen. Het kan soms even duren voordat we kunnen beginnen met de shoot.

Jullie baby neemt de touwtjes in handen en geeft zelf aan wat ze wel of niet toelaten. Wij zullen ons daarop moet aanpassen. Tijd en geduld is belangrijk tijdens de shoot. Soms duurt het even voordat de baby in een diepe slaap valt of het in een bepaalde pose goed ligt.

Het belangrijkste is dat de baby zich comfortabel voelt. Als de kleine zich even niet lekker voelt, is er alle ruimte voor extra voeding of een knuffelmomentje. Deze tijd calculeren we ook in tijdens de shoot.. Het is belangrijk dat tijdens de newborn shoot rust wordt gecreëerd om de shoot zo goed mogelijk te laten verlopen. Geduld is dan ook erg belangrijk! 

Newborn Fotoshoot

Tijdens de ''Newbornshoot'' proberen wij een aantal verschillende poses. Wij werken met doeken waar we de baby op kunnen leggen, maar hebben ook props ter beschikking die we kunnen gebruiken tijdens de shoot. Zo hebben wij een keuze uit verschillende mutsjes, haarbandjes, Wraps, Pakjes en Luierbroekjes. Eigen accessoires kunnen natuurlijk ook worden gebruikt. 

Fotoshoot bij u aan huis?

We zouden u willen adviseren om naar onze studio te komen voor een newbornshoot.

Ik heb veel ervaring in newbornshoots aan huis.. Dit heeft echter zijn voor en nadelen. Ieder huis heeft andere lichtomstandigheden en het ene huis is groter dan de andere, Genoeg licht is nodig om het perfecte plaatje te kunnen schieten,  in onze studio hebben we meer dan genoeg ruimte, Voldoende lichtinval of kunnen we de beste lichtomstandigheden creeren.. zo kunnen we een optimaal resultaat garanderen. Een groot bijkomend voordeel is dat we in onze studio alle accesoires en props bij de hand hebben.. 

als we voor een newbornshoot aan huis komen dienen we al onze studioapparatuur en accesoires in te pakken. Hier komt een hoop bij kijken en neemt de nodige tijd in beslag. Hierdoor hanteren we een hoger tarief voor shoots aan huis. Er zal €35,- extra bovenop de pakketprijs gerekend worden excl. de reiskosten €0,35 p. km. als we aan huis komen kunnen we een beperkt aantal accesoires meenemen. Bij uw boeking kunt u aangeven welke kleurtinten uw voorkeur hebben. We zullen hier dan rekening mee houden.

Mocht u in een flat wonen of een gebouw vanaf de 1ste etage dan is het niet mogelijk dat we aan huis komen. Enkel alleen op de begane grond gezien de hoeveelheid spullen. ook dienen we met onze auto tot het huis te kunnen ivm het uitpakken van de spullen. 
Om de rust voor de kleine te bewaren en om een optimaal resultaat te behalen is het erg belangrijk dat er niet teveel mensen aanwezig zijn. Wanneer er foto's dienen te worden gemaakt samen met broertjes en/of zusjes raden we aan om opa oma in te schakelen of eventueel een bekende die ongeveer 2 uurtjes op de oudste kindjes zouden kunnen passen, zo kunnen we in alle rust eerst foto's maken van de pasgeboren baby en zodra we die hebben, kan de rest zich erbij voegen. Tot nu toe is dit de beste oplossing geweest.  

Betaling

Bij uw boeking vragen we u om een aanbetaling van 50,-, Zodra deze voldaan is wordt de shoot definitief en houden we een plekje vrij in onze agenda voor u!
Het overige bedrag mag contant of per pin in de studio betaald worden.

Voortgang fotoshoot

Ook is het mogelijk de voortgang van uw baby vast te leggen op foto. Naast de newbornshoot vind er ook een fotoshoot plaats met 6 maanden en een cakesmash met 1 jaar, Deze foto's worden samengevoegd tot 1 collage. Dit is ook mogelijk met een zwangerschaps fotoshoot om de voortgang van uw buik goed in beeld te brengen.

Resultaat

Na de fotoshoot zet ik de gemaakte foto's in een online album voorzien van een wachtwoord. U ontvangt via email de inloggevens.

Uit dit online album kunt u een selectie maken van de foto's die u graag nabewerkt wilt hebben het aantal is afhankelijk welk pakket u heeft gekozen.

heeft u meerdere leuke foto's gezien? dan is het mogelijk om ook extra foto's bij te kopen, de kosten zijn €12,50,- p. foto incl. de nabewerking.
Deze gekozen foto's worden digitaal nagewerkt en krijgt u van ons via WEtransfer een link per email gestuurd, of afhankelijk van u pakket ontvangt u ze ook per post op een luxe USB stick.

Uiterlijk binnen 40 dagen ontvangt u de foto's..